↑ Åter till Tävling & träning

Kurser

Att gå kurs hos oss

För att gå kurs hos Kalix Brukshundklubb måste du vara medlem (Bli Medlem). Medlemskap ska vara betalt innan kursstart. Detta för att försäkringar ska gälla under hela kurstiden. Våra kurser sker i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Vid frågor eller funderingar kan du kontakta Gunilla Lindbäck på Studieförbundet Vuxenskolan 070-655 30 60 eller gunilla.lindback@sv.se

För er som går kurs: om tiderna på hemsidan/kalendern skiljer sig från det ni kommit överens om med er instruktör, är det alltid instruktörens information som gäller. Kontakta aktuell instruktör om ni känner er osäkra.

 

Sök aktuella kurser på Studieförbundet Vuxenskolans hemsida

studieforbundet-vuxenskolan1

 

Kurser startar i mån av intresse, så kontakta oss, så hör vi av oss när det finns tillräckligt många intresserade för att dra igång en kurs. Intresseanmälan är inte bindande! Här är några av de olika kurser vi erbjuder (när det finns tillräckligt med intresserade samt en tillgänglig instruktör) på Kalix BK:

 • Klickerkurs, grundkurs
  Grunder i klickerträning. Du får lära dig hur, när och varför du ska använda klickern. Vi går igenom hur man kan få fram beteenden hos hunden, hur man kan planera sin träning, hur belöningar kan användas för att förstärka inlärningen. Oavsett om du tränar för utställning, vardagslydnad eller för tävling kan du använda dig av klicker!
 • Rallylydnad
  Rallylydnad, både för den som är nybörjare och för dig som tränat ett tag. Kurserna oftast går att anpassa till den nivå varje individ är på.
 • Nosework
  Genomgång av samtliga moment som ingår i tävlingsformen/doftprov samt gå igenom reglerna för tävlingsformen. Delar som ingår är bl a etablera sökintresse, belöningsformer, passiva markeringar, olika söksystem, befästa doftämnen/överföring nya doftämnen, urvalsbana.
 • Tävlingslydnad
  Kursen riktar sig till dig som vill tävla med din hund oavsett ras. Tävlingsförberedande kurs som syftar till att ge förberedelse för tävlingsstart i de lägre klasserna. Förkunskaper: god allmänlydnad. (Vi rekommenderar att man gått t.ex. fortsättningskurs i vardagslydnad först.)
 • Valpkurs
  Riktar sig till valpar och unghundar 4-8 månader. Inriktning vardagslydnad. Vi jobbar under kursens gång med bl a kontakt, passivitet, lek, följsamhet och hantering.
 • Nybörjarkurs
  Grundkurs i vardagslydnad som riktar sig till hundar från ca 8 månader och uppåt. Inriktning vardagslydnad. Vi jobbar under kursens gång med bl a kontakt, passivitet, lek, följsamhet och hantering.
 • Fortsättningskurs
  Fortsättningskurs i vardagslydnad/allmänlydnad. Kursen riktar sig till alla hundar från 12 mån och uppåt. Vi fördjupar era kunskaper kring inlärning och störningsträning med utgångspunkt i vardagslydnadsmomenten. Mer vikt läggs på individuella önskemål och problemlösning. Förkunskaper: Genomgången valp- eller grundkurs.

Då och då finns också möjlighet att gå kurs för externa instruktörer. Håll koll i vår Facebookgrupp Kalix Brukshundklubb eller på SV:s hemsida där vi annonserar ut våra kurser. Hör gärna av er till oss om ni har egna önskemål eller förslag!